Thee met een Verhaal sluit eind augustus, maar theesommelier Jessica geeft workshops in het hele land

Jessica Van Humbeeck sluit haar theewinkel in de Leuvensestraat en zal vanaf nu workshops op verplaatsing geven.
Bollen Jessica Van Humbeeck sluit haar theewinkel in de Leuvensestraat en zal vanaf nu workshops op verplaatsing geven.
De speciaalzaak Thee met een Verhaal in Aarschot sluit eind augustus de deuren. “Maar dit is geen volledig einde”, zegt zaakvoerder Jessica Van Humbeeck. “Ik trek het land in om workshops te geven over thee. Bovendien start ik in september met een nieuwe cursus van The British School of Etiquette.”

Theesommelier Jessica Van Humbeeck begon in 2014 kleinschalig met de verkoop van thee, eerst bij haar thuis en daarna in een pand in de Martelarenstraat. Een jaar geleden verhuisde ze naar de vroegere textielwinkel ’t Kanten Doekje in de Leuvensestraat. Je kan er niet alleen vele soorten thee kopen, maar ook theeceremonies bijwonen en een ‘afternoon tea’ houden met Britse hapjes.

Sessies ‘ice tea’

Na één jaar gaat de zaak al dicht. “Wekelijks krijg ik aanvragen om op locatie te komen met de ‘afternoon teas’, de ceremonies en de degustaties. In deze warme weken heb ik bijvoorbeeld al vijftien sessies ‘ice tea’ gehouden. Met al dat werk op verplaatsing kon ik de winkel niet meer openhouden. Daarom heb ik beslist om te sluiten.”

The British School of Etiquette

Dat betekent niet dat Jessica niet op haar lauweren zal rusten. De webshop ‘Thee met een Verhaal’ blijft bestaan en wordt uitgebreid. “En voortaan doe ik verder met de workshops op locatie en persoonlijk advies. Bovendien start ik in september met een nieuwe cursus. The British School of Etiquette, waar ik zelf les heb gevolgd, krijgt een eerste vestiging in de Benelux. Je leert er niet alleen keurig theedrinken, maar krijgt een hele introductie in etiquette volgens de Britse regels. De lessen zijn bedoeld voor bedrijven, particulieren, maar ook kinderen. Het liefst zou ik de lessen laten plaatsvinden in Aarschot. Ik heb al een locatie hiervoor in het vooruitzicht.”

Secret Sparkles

Van Humbeeck, die vertaler-tolk en copywriter is van opleiding, kruipt binnenkort ook weer vaker in de pen. “Samen met mijn zakenpartner Sandrien Simons richt ik Secret Sparkles op, een marketing- en communicatiebureau voor kleine ondernemers. “Velen zijn zo gepassioneerd bezig met hun zaak dat ze de tijd niet hebben om hun verhaal te vertellen aan hun publiek. Met Secret Sparkles zullen wij hun webpagina’s, sociale media en persberichten opmaken.”

Uitverkoopweekend

De winkel Thee met een Verhaal is nog open tot eind augustus. Er lopen acties en tijdens de Braderie op 6 en 7 juli wordt een groot uitverkoopweekend gehouden. Het pand in de Leuvensestraat zou overigens niet al te lang leegstaan. “Een overnemer is bezig met er een geweldig concept uit te werken. Binnenkort horen we er meer van”, verklapt Van Humbeeck. 

Meer info vind je op de websites www.theemeteenverhaal.eu, www.secretsparkles.eu en www.thebritishschoolofetiquettebenelux.com.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.