Stemmen... Wacht, eerst een stukje pizza!

Aarschotse gemeenteraadsleden kunnen voortaan pizza eten

Ook burgemeester Gwendolyn Rutten lust een stukje...
Geert Mertens Ook burgemeester Gwendolyn Rutten lust een stukje...

Een gemeenteraad met pizza à volonté. Het is eens wat anders. Om knorrende magen bij de gemeenteraadsleden - sommigen komen rechtstreeks van een andere job - te voorkomen, kon er gisteravond pizza verorberd worden tijdens de Aarschotse gemeenteraad. Rond 21 uur kwamen enkele personeelsleden met een aantal dozen pizza aanrukken. Tussen het behandelen van de punten door vonden de bordjes met slices hun weg naar de raadsleden. 

De pizza's werden klaargezet...
Geert Mertens De pizza's werden klaargezet...

Een nieuw bestuur betekent nieuwe wetten. Bij de Aarschotse gemeenteraad hoort voortaan een stukje pizza. Met de maatregel wil het bestuur voorkomen dat raadsleden met een hongerig gevoel komen te zitten. Het wegnemen van de honger moet de concentratie bevorderen. Al loopt dit nog niet altijd van een leien dakje. Burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld) vroeg schepen Gerry Vranken (Open Vld) om te stemmen toen hij even niet oplette. Hij nam een stukje pizza tot zich.

Raadsleden met een hongertje...
Geert Mertens Raadsleden met een hongertje...

Pizza was niet de enige nieuwigheid. Ook Cola Zero hoort voortaan bij het drankenbestand dat de raadsleden kunnen kiezen. Tot voor kort kon er enkel voor plat water of bruiswater gekozen worden. “Op vraag van enkele raadsleden werd er nu beslist om ook Cola Zero toe te voegen", klinkt het. Aangezien het toch aanwezig is in het Capucienenklooster, is het een kleine moeite om de flessen ook op de tafels te plaatsen. Ook deze maatregel viel duidelijk in de smaak.

Ook cola zero hoort er voortaan bij...
Geert Mertens Ook cola zero hoort er voortaan bij...
Raadsleden met een hongertje...
Geert Mertens Raadsleden met een hongertje...1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marie-Jeanna Oostens

    Op mijn kosten? Ik moest mijn eten zelf betalen op mijn werk.