Stedelijke welzijnsraad viert 30ste verjaardag

AARSCHOT-de drie winnaars van de tweejaarlijkse prijs van de welzijnsraad samen met de leden van de welzijnsraad
Stad Aarschot-repro Bollen AARSCHOT-de drie winnaars van de tweejaarlijkse prijs van de welzijnsraad samen met de leden van de welzijnsraad

De stedelijke welzijnsraad van Aarschot vierde haar 30ste verjaardag. Een verjaardag die de raad niet zomaar aan haar voorbij liet gaan. De leden maakten van de gelegenheid gebruik om een nieuwe beweegroute in te huldigen, het charter ‘Gezonde Gemeente’ te hernieuwen, de tweejaarlijkse prijs van de welzijnsraad uit te reiken en de speeltuin van Bekaf rookvrij te maken.

Beweegroute

De spiksplinternieuwe beweegroute werd ingewandeld. De beweegroute is een wandeling met eenvoudige oefeningen waarmee je kracht, uithouding en balans kan trainen. Leuk om te doen en goed voor je lichaam. Eén route vertrekt aan sportcentrum Demervallei en eindigt op de Pater Raskinkade. Een tweede route situeert zich aan Woonzorgcentrum Sint-Rochus en de Begijnhoftuin.

Charter ‘Gezonde Gemeente’

Het stadsbestuur hernieuwde zijn intentie om werk te maken van gezondere inwoners. Dat doet het bestuur door het charter ‘Gezonde Gemeente’ opnieuw te ondertekenen. Hiermee engageert de stad zich om tijdens de legislatuur 2019-2024 inwoners te stimuleren om gezond te leven in een gezonde omgeving.

In samenwerking met de stedelijke welzijnsraad, lokale organisaties, verenigingen en Logo Oost-Brabant geeft Aarschot zo niet alleen uitvoering aan de eigen lokale ambities. Het stadsbestuur helpt tegelijk mee aan de realisatie van de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen en de internationale duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde naties.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.