Ruzie om vermeende affaire loopt uit de hand

Een 38-jarige man uit Langdorp heeft opschorting van straf gekregen na een ruzie over een vermeende affaire. S.O. was op 19 januari 2014 in Langdorp met zijn wagen vooraan ingereden op de auto van een man uit Westerlo die kort voordien bij hem aan de deur stond om ruzie te maken. De Kempenaar meende dat de dertiger een affaire had met zijn vrouw.

Na een relatiebreuk met zijn ex kwam de man uit Westerlo verhaal halen bij O. in Langdorp. Hij had hem al gestalked en bedreigd en werd hiervoor ondertussen al veroordeeld op de correctionele rechtbank in Turnhout. Die dag in januari zou hij de man uit Langdorp opnieuw vijf uur achtervolgd en bedreigd hebben. Na een zware discussie voelde de man uit Westerlo zich uiteindelijk zelf bedreigd en vertrok maar hij kon het niet laten nog eens voorbij de woonst van de O. in Langdorp te rijden. Dit werkte als een rode lap op een stier. Op zijn beurt reed O. op de auto van de Kempenaar in. De wagen was door de aanrijding total loss en de bestuurder raakte gewond. Het slachtoffer vroeg ongeveer 5.600 euro schadevergoeding.


"Beklaagde geeft blijk van schuldinzicht en beseft dat hij niet het recht in eigen handen mocht nemen en betuigt zijn spijt", oordeelde de rechter, die O. de opschorting gaf. Hij moet wel de gerechtskosten van 1.700 euro betalen.


(KAR)