Rechtszaak spoorduwer uitgesteld naar mei 2020

Het slachtoffer werd op de sporen geduwd.
RV Het slachtoffer werd op de sporen geduwd.

De 36-jarige Jonas V., die op 26 augustus vorig jaar werd opgepakt nadat hij de 15-jarige Leroy op de sporen duwde in het station van Aarschot, werd recent doorverwezen naar de correctionele rechtbank. De rechtszaak werd er ingeleid en meteen uitgesteld naar 18 mei volgend jaar. Zijn twee vrouwelijke kompanen Sandra H. (33) en Cindy V.G. zullen er dan ook terechtstaan voor slagen en verwondingen met racistisch motief. 

Alle drie zijn ze ondertussen op vrije voeten. V. werd recent vrijgelaten onder voorwaarden. Een daarvan was dat hij zich residentieel zou laten opnemen. V. zou de tiener op het perron racistische verwijten naar het hoofd geslingerd hebben. Het kwam tot een vechtpartij waarbij Leroy op de sporen belandde met zijn aanvaller. Een naderende trein kon nog net op tijd stoppen. Het hele incident werd gefilmd door de zus van Leroy. De raadsman van V. ontkende altijd dat zijn cliënt handelde uit racisme. Op het moment van de feiten was de dertiger eveneens vrij onder voorwaarden. V. zal zich op de zitting van 18 mei ook moeten verantwoorden voor drugsfeiten. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Elsje Van der Sloten

    Toch ongeloofelijk dat die kerel vrij rond loopt!