Politiezone Aarschot neemt ook deel aan de BOB-wintercampagne: controles in stijgende lijn

Op ieder moment van de dag of nacht mag je je verwachten aan politiecontroles
Bollen Op ieder moment van de dag of nacht mag je je verwachten aan politiecontroles
Politiezone Aarschot neemt ook deel aan de BOB-wintercampagne en zal op regelmatige basis controles uitvoeren op rijden onder invloed. Op deze manier wil de politiezone burgers sensibiliseren over het gevaar van rijden onder invloed en zal men ook repressief optreden bij eventuele overtreders. Hou het veilig en zorg voor een BOB wanneer je een glaasje drinkt !

De controles die de politie voert kaderen niet enkel in de alom gekende grootschalige BOB-acties. Iedere dag van het jaar controleren de agenten reeds op het gebruik van drugs en alcohol in het verkeer. Ook dit jaar zal niet anders zijn en deze controles zullen worden aangevuld met enkele grootschalige controles. Niet enkel ‘s avonds of ‘s nachts kan je aan de kant gehaald worden om te blazen, ook overdag !

Hoeveel bestuurders de politie dit jaar zal controleren op het gebruik van alcohol achter het stuur is nog niet duidelijk. In 2015 moesten liefst 5.514 bestuurders blazen.  In 2016 waren het er 6.183  en in 2017 .... 13.306. een verdubbeling. Toch kan het nog beter, denkt men bij de Aarschotse politie en vorig jaar mochten er 20.629 bestuurders in het zakje blazen! In Aarschot kan men zich dus elk moment van de dag of nacht verwachten aan controles; tijdens de BOB-campagne zeer zeker...

De politie hanteert tijdens deze campagne het principe van ‘stoppen is blazen’. Elk voertuig dat uit het verkeer wordt gehaald en onderworpen wordt aan een controle zal gecontroleerd worden op het rijden onder invloed.

Speciale acties

Daarnaast worden er ook specifieke controleacties gepland voor deze BOB-campagne. Zo werd er in november reeds één grote actie gehouden en werden er in december voorlopig reeds drie verschillende acties gepland. Bij deze acties wordt er gebruik gemaakt van snelle controledispositieven (die zich steeds verplaatsen), afgewisseld met vaste controledispositieven. Ook in de maand januari worden nog acties gepland door de verkeersdienst.

Tenslotte houden de interventieploegen op verschillende tijdstippen een nachtelijke halte waarbij men consequent controleert op het rijden onder invloed.

Op ieder tijdstip

Zowel de reguliere werking als de specifieke acties worden op alle tijdstippen (dag en nacht, weekdagen en weekend) georganiseerd. Er wordt door de politiezone geïnvesteerd in verschillende acties en er is altijd (ook buiten de BOB-campagne) een verhoogde waakzaamheid inzake het controleren van rijden onder invloed.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.