OCMW bouwt uitgebreide levensruimte voor personen met dementie

De plannen worden voorgesteld aan enkele bewoners.
stad aarschot-repro bollen De plannen worden voorgesteld aan enkele bewoners.
Het dakterras van woonzorgcentrum Sint-Rochus in Aarschot zal omgevormd worden tot een uitgebreide levensruimte voor personen met dementie. 

Enkele jaren geleden ondertekende het OCMW het charter 'Dementievriendelijke gemeente', meteen een engagement om enerzijds het maatschappelijk taboe rond dementie te doorbreken, en anderzijds de levenskwaliteit van personen met dementie te verbeteren.

De verbouwingsplannen sluiten nu perfect aan bij die doelstellingen. In de beschermde afdeling 'De Statie' wordt de leefoppervlakte met zeventig vierkante meter uitgebreid, waardoor er extra ruimte is voor comfortabele rust- en eetmomenten. Voorts wordt er een aparte bewegingsruimte ingericht. De nieuwe constructie moet ook de buitenwereld naar binnen brengen via drie glazen zijwanden. En zo is er ook meer kans op visueel contact met de natuur en de tuin, wat stimulerend kan werken. In nog een latere fase zal die tuin trouwens ingericht worden als belevingstuin.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.