Nieuwe serviceclub Rotary opgericht

In Gasthof Ter Venne vond gisteren de oprichting plaats van serviceclub Rotary Aarschot Demervallei. Dat is een volledig nieuwe afdeling van Rotary. “Voor het eerst kunnen we ook van een gemengde club in de regio Aarschot spreken”, zegt adjunct-gouverneur Raf Verheyden. De serviceclub telt één vrouwelijk lid.

Rotary Aarschot Demervallei
Geert Mertens Rotary Aarschot Demervallei

Bijna 120 personen tekenden dinsdag present voor de oprichting van de nieuwe afdeling. “We gaan heel internationaal werken”, zegt voorzitter Nicolas Demoulin. “We willen onder meer acties organiseren om polio uit de wereld te helpen. Heel wat Rotary-afdelingen op internationaal vlak werken daar al aan.”

Daarnaast wil de serviceclub ook lokale goede doelen steunen. “Hiervoor organiseren we fundraise-activiteiten.” Zo vindt er in maart 2019 een Casino Royale-avond plaats. “Helemaal in de stijl van James Bond”, luidt het.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.