Medewerkers van Leffe ijveren voor zorgbib

Magda en Luc van Het Rode Kruis, Fleur, Cécile, Jan en Jean-Jacques Velkeniers van AB Inbev bij de mobiele zorgbib.
Bollen Magda en Luc van Het Rode Kruis, Fleur, Cécile, Jan en Jean-Jacques Velkeniers van AB Inbev bij de mobiele zorgbib.

Vijf medewerkers van bierbrouwer Leffe gingen vrijdag aan de slag als vrijwilliger in het woon- en zorgcentrum Sint-Rochus.


Ze hielden bewoners gezelschap en reden rond met de mobiele zorgbib. Deze bibliotheek met grootletterboeken voor ouderen werd gestart door Magda en Ludo van Het Rode Kruis. "Dit initiatief haalt heel wat senioren uit hun isolement", zegt Jean-Jacques Velkeniers van AB Inbev. "Als de kar met boeken langs de kamers passeert is dat aanleiding voor een gesprek. De mensen pakken niet enkel een boek van de plank, maar gaan samen zitten en brengen een gezelschapsspel mee of gaan knutselen."

Warmste Week

"Voor De Warmste Week willen we geld inzamelen om nog meer mobiele zorgbibs op te richten, die niet enkel in rusthuizen langsgaan, maar ook bij senioren die nog thuis wonen." 150 medewerkers van Leffe deden in heel Vlaanderen mee in rust- en verzorgingshuizen. "De abdij van Leffe was oorspronkelijk een toevluchtsoord door eenzamen en reizigers. In deze filosofie houden wij deze actie", zegt Velkeniers. Van elke glas Leffe dat in december in België over de toonbank gaat in winkels, cafés en restaurants gaat vijf cent naar het Rode Kruis. De cheque wordt overhandigd op 24 december tijdens de finale van De Warmste Week. (VDWT)