Maatregelen voor padden tot medio april

De paddenoverzetactie van vorig jaar.
Geert Mertens De paddenoverzetactie van vorig jaar.

Tot medio april worden op talloze plaatsen in de gemeente nadars en waarschuwingsborden geplaatst voor de jaarlijkse paddentrek. Natuurpunt vzw stelde de vraag aan het stadsbestuur en, op advies van de politiezone, werden een aantal voorstellen geformuleerd.

De Veelsebaan en Testeltsesteenweg kunnen, over de hele lengte van beide straten, van een boord voorzien worden om de padden tegen te houden. Daarnaast kan ook het bord A51 met onderbord ‘paddenoversteek’ geplaatst worden. Ook nachtverlichting wordt op de borden geplaatst.

Daarnaast worden er ook maatregelen genomen in Bloemsehoeve, Blakerstraat, Diepvenstraat, Gelrodeweg, Merenstraat en Mottestraat. “Het is niet noodzakelijk om de afsluitingen voor de ganse periode te voorzien”, klinkt het. “Maar enkel op momenten dat de paddentrek plaatsvindt.”

De eerste actie van de paddenoverzetgroep Aarschot, vorig jaar, werd een succes. Er werden bijna 9.000 diertjes heelhuids overgezet.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • kelly Janssens

    Super initiatief doen wij hier in Keerbergen ook alles voor de dieren