Kunstenaar geeft inkijk in zijn atelier en maakt hartje tegen corona

Kunstenaar geeft inkiijk in zijn atelier
Repro Bollen Kunstenaar geeft inkiijk in zijn atelier
Kunstenaar Wilfried Decock (43) uit Aarschot wil iets doen tijdens de coronacrisis en zet zijn werkzaamheden online. Hij giet ook een ‘merci hartje’ uit respect voor eenieder die helpt in deze coronatijden

De kunstenaar wil ageren tegen de volgens hem wel “veel negatieve berichten” op sociale media in coronatijden en wil daar iets aan doen. “Ik vroeg mij af wat ik kon doen en kwam al snel op dit idee uit. Ik wilde mensen laten meeleven tijdens mijn creatieproces en daarom laat ik ze elk onderdeel van het bronsgieten meebeleven. Ik goot ook tussendoor een hartje omdat mensen mekaar nodig hebben in deze tijden”, legt hij uit.

Met de regelmaat plaatst hij een fragment van het proces online, maar echt vrolijk wordt hij er niet van. “Ik mis echt wel mensen rondom mij en meestal ga ik ‘s avonds na mijn werk nog iets drinken in het lokale café. Ik mis dat echt wel, net als het gezelschap”.

De kunstenaar is alvast blij dat hij net voor de crisis nog voldoende materialen kon verzamelen om zijn werk voort te zetten. “Dank u wel God dat ik nog wat opdrachten heb die ik kan afwerken, maar ik denk aan andere opties. Misschien begin ik nog wel videolessen om te leren beeldhouwen”, besluit hij.