Kinderfietsen huren bij VELOKadee

In het fietspunt, aan het Aarschotse station, kan je voortaan kinderfietsen huren. Op jaarbasis betaal je 60 euro. Wanneer het kind te groot wordt voor de fiets, kan de tweewieler gratis worden omgeruild. Ook het onderhoud is in de prijs inbegrepen.

Het station van Aarschot krijgt een VELOKadee
Geert Mertens Het station van Aarschot krijgt een VELOKadee

“Het fietspunt biedt Aarschottenaren voortaan de mogelijkheid om een kinderfiets, loopfiets zonder pedalen of een fiets voor leerlingen van het zesde leerjaar te huren”, aldus burgemeester André Peeters (CD&V) en schepen van Mobiliteit Gwendolyn Rutten (Open Vld).

“Groeit het kind uit de fiets, dan kan die gratis omgeruild worden voor een grotere maat. Ook het onderhoud is in de prijs inbegrepen. Eventuele kosten aan de fiets die geen gevolg zijn van normaal gebruik, moeten natuurlijk wel vergoed worden. Ook bij diefstal wordt de restwaarde van de fiets, afhankelijk van de leeftijd, aangerekend.”

Het nieuwe systeem krijgt de naam VELOKadee. “Ouders of grootouders kunnen er met hun kinderen terecht voor meer informatie”, klinkt het. “De fietsen, die ter beschikking worden gesteld, zijn allemaal van Duitse makelij, behalve de grootste fietsen van 24 inch. Die zijn zelf vervaardigd door de medewerkers van VELO.”

Voor VELOKadee werkt de stad Aarschot samen met de vzw VELO. De stad subsidieert het fietspunt om minimaal vier jaar de service te kunnen realiseren. Eerder werden er al samenwerkingsovereenkomsten gesloten met Leuven, Herent en Haacht. Let wel: enkel de inwoners van de gemeente kunnen gebruik maken van VELOKadee.

Op dit moment maken al 350 kinderen gebruik van de dienst. Het merendeel, 83 procent, is afkomstig uit Leuven.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.