Jonge verkoper spreidt zijn bedje in lege Blokker

Maxim met zijn moeder Katty in het pand.
Foto Tom Van De Weyer Maxim met zijn moeder Katty in het pand.

De jonge ondernemer Maxim Martens (19) geeft de leegstand in het winkelcentrum weinig ruimte. Met zijn beddenzaak Bedworld is hij tijdelijk verhuisd van het industrieterrein Nieuwland naar de Theo De Beckerstraat.


Daar neemt hij zijn intrek in het pas vrijgekomen pand van Blokker.


"Het is een buitenkans om mij eens in het centrum te vestigen", aldus Maxim. "Ik pik de eindejaarsperiode en de solden mee."


Maxim begon zijn eigen zaak in maart van dit jaar. Hij wordt bijgestaan door zijn moeder Katty, zaakvoerder van Slaapcomfort Beets-Patteet.

Pop-up

Bedworld verkoopt linnen en kussens, naast boxsprings tussen de 500 en 3.000 euro. "Hiermee zit in een prijsklasse lager dan die van Beets-Patteet, de zaak van mijn ouders. We zijn wel geen concurrenten van elkaar", aldus Maxim.


"Ik blijf slechts enkele maanden op deze plaats. De eigenaar plant binnenkort de afbraak van dit pand. Hier komt een nieuwe winkelruimte met appartementen erboven. Ik verhuis binnenkort met Bedworld naar de pop-upruimte van Teakland, waar de uitverkoop bezig is van jacuzzi's en tuinmeubelen." Maxim leidt voorlopig nog een nomadenbestaan, maar hij wil zijn zaak graag permanent vestigen, ergens in het centrum van Aarschot. (VDWT)