Herman Van Rompuy bezoekt zijn klok

Het was drummen om de Westertoren te beklimmen en de Vredesbeiaard te bezoeken. Voortaan kan je, onder begeleiding van een gids, de klokkentoren bezoeken. Voormalig Europees president Herman Van Rompuy was de eerste die naar boven ging.

Burgemeester Peeters en Van Rompuy bij de klok
Geert Mertens Burgemeester Peeters en Van Rompuy bij de klok

Van Rompuy schreef een haiku voor een klok en hij kwam, met zijn eigen ogen, checken hoe die op het brons stond. “In de eerste kamer krijgen de bezoekers meer info over de geschiedenis van de gotische kerk tijdens de oorlogen”, klinkt het. “Vanuit het raam zie je de getijdeheuvel en heb je een prachtig uitzicht over de stad.”

Van Rompuy bezoek
Geert Mertens Van Rompuy bezoek

Daarna gaat het naar de Vredesbeiaard. Die bereik je na het nemen van 200 treden. Van Rompuy nam een foto van zijn haiku op de klok. Ook burgemeester André Peeters (CD&V) klom, voor het eerst, tot boven. “Een prachtige beiaard”, zegt hij.

Van Rompuy neemt foto
Geert Mertens Van Rompuy neemt foto

Wie ook de toren wil beklimmen, kan tickets boeken via www.hetgasthuis.be. Klimmen kost vijf euro.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.