Groen Aarschot wil meer investeringen in openbaar vervoer (ook ‘s nachts)

De leden van Groen aan het Aarschotse station.
RV De leden van Groen aan het Aarschotse station.
Groen Aarschot deelde, samen met andere groepen van de partij Groen, Valentreinkaartjes uit in de treinstations en bus- en tramhaltes om de honderdduizenden pendelaars die elke dag het openbaar vervoer nemen te bedanken. De partij ijvert voor meer investeringen en wil een sterk aanbod overdag maar ook ‘s nachts.

“Het zal je maar overkomen”, aldus Johan Van de Schoot van Groen. “Een avondje uit op Valentijn maar net wanneer het romantisch begint te worden, moet je haastig de rekening vragen. Je laatste trein of bus wacht niet op de liefde. Daar wil Groen verandering in brengen op Valentrein. Het aanbod van bus of trein is de laatste jaren stelselmatig achteruit gegaan.” 

“Als het openbaar vervoer een echt alternatief wil zijn voor de wagen dan moet er meer, beter en betaalbaar openbaar vervoer komen", zegt Groen Aarschot. 

Samen met Kamerlid Kim Buyst en Vlaams parlementslid Björn Rzoska wil Groen Aarschot werk maken van een uitbreiding van het aanbod in openbaar vervoer ’s avonds en van een nachtaanbod op de grote lijnen .“In een slim mobiliteitssysteem is er dag én nacht een beschikbaar alternatief. Er is dringend nood aan meer investeringen in treinen, trams en bussen, ook na acht uur ’s avonds.”