Gerestaureerde bierkelder geopend

De bierkelder in de kelder van Het Gasthuis.
Geert Mertens De bierkelder in de kelder van Het Gasthuis.
De vroegere wijnkelder van de Grauwzusters,in het cultuurcentrum Het Gasthuis, is omgevormd tot een bierkelder. De voorbije maanden lagen er vaten Grand Cru te rijpen. Hiermee werd het nieuwe bier ‘Oud Bruin’ gebrouwen. Gisteren werd de gerestaureerde bierkelder officieel geopend door het stadsbestuur.

“Door het bier in een vat te laten gisten kunnen we een meer zure variant maken”, zegt brouwer Tony Bries. De ruimte, waar de vaten liggen, werd helemaal onder handen genomen. “We hebben maatregelen genomen om het grondwater te weren én de hele ruimte werd proper gemaakt.”

Burgemeester Gwendolyn Rutten en Goedele Liekens kwamen een glaasje Oud-Bruin proeven
Geert Mertens Burgemeester Gwendolyn Rutten en Goedele Liekens kwamen een glaasje Oud-Bruin proeven

“Het is de bedoeling dat de ruimte nu kan gebruikt worden voor rondleidingen en degustaties”, zegt schepen van Toerisme Annick Geyskens (N-VA). Er is nog een bijkomende ruimte, die vier keer zo groot is en naast de bierkelder is gelegen. “Ook deze willen we aanpakken. Misschien kunnen hier in de toekomst groepen terecht voor onze bieren te degusteren.”

Ook burgemeester Gwendolyn Rutten en Goedele Liekens kwamen een glaasje ‘Oud Bruin’ proeven. Een plaatselijke chocolatier maakte ook ‘Tranen van de bruine’ met het bier. “Hij werkte de hele nacht door om de pralines klaar te krijgen", weet cultuurfunctionaris Dries Peeters.

De pralines.
Geert Mertens De pralines.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.