Fundays verwelkomen oldtimers en Paul Michiels

Paul Michiels wordt de hoofdact van de 15de Fundays in juli. De tuning cars op zondag worden vervangen door een grote show met oldtimers. De formule blijft verder ongewijzigd. Het festival is nog steeds gratis en slaagt er weer in om een grote naam binnen te halen.
De organisatoren van Fundays, met Paul Michiels en burgemeester Gwendolyn Rutten.
Tom Van de Weyer De organisatoren van Fundays, met Paul Michiels en burgemeester Gwendolyn Rutten.

De Fundays gaan voor de 15de keer door op het kerkplein, van vrijdag 5 juli tot en met zondag 7 juli. Wat ooit begon als een optreden van de muziekschool tijdens de koopjesdag, is nu een driedaags festival geworden met duizenden bezoekers rond de kerk. “Voor de Aarschottenaars voelen de Fundays aan als de echte start van de zomervakantie”, zegt oprichter Danny Jennes. “De omvang die het evenement nu heeft mag zo blijven”, zei hij twee jaar geleden. Toen dreigde het even een overrompeling te worden de komst van Get Ready!

De hoofdvogel voor deze feesteditie is Paul Michiels. Hij treedt vrijdag 5 juli op van 23 tot 0.30 uur, live in concert. Michiels is een man van de streek. “Toch is het al minstens vijftien jaar geleden dat ik in Aarschot nog optrad. Op de Fundays breng ik nummers uit mijn gloednieuwe CD ‘Ageless’ en de nieuwe single ‘The Mikman’s son song’. Het is een swingend nummer dat zeker de nodige fun zal brengen op de Fundays”, belooft Michiels.

Oprichter Danny Jennes is verheugd met de komst van hoofdact Paul Michiels.
Tom Van de Weyer Oprichter Danny Jennes is verheugd met de komst van hoofdact Paul Michiels.

Nieuw dit jaar is de show met oldtimers, die in de plaats komt van de cartuning. “Serge Smets, die steeds voor de tuning cars zorgde op zondag, vond dat dit evenement op zichzelf kon staan”, zegt Dirk Van de Gaer. “De deelnemers moesten 10 euro standgeld betalen, terwijl wij vinden dat de Fundays gratis moet blijven. Serge heeft besloten het organiserend team te verlaten en zelf een cartuning te organiseren op een ander moment.”

Op zondag 7 juli van 10 tot 18 uur staan enkele honderden oldtimers op de Albertlaan, Leuvenseteenweg en in de Bonewijk. Hiervoor zorgen Frans Vereycken en de vzw De Verroeste Vijzen. “Sommige wagens worden zelfs te koop aangeboden”, zegt Van de Gaer. “We werken voor die zondag nog aan een wandeltraject door de stad langs de verschillende retrowinkels.”

Paul Michiels bij de oldtimers: "ze zijn tien jaar jonger dan ik!"
Tom Van de Weyer Paul Michiels bij de oldtimers: "ze zijn tien jaar jonger dan ik!"

Het recept van de Fundays blijft verder ongewijzigd. De kermis wordt geopend op vrijdag om 17 uur. Behalve Michiels treden ook Mutox, Time Machine en dj Tom De Lobel op. De grootste rommelmarkt van het Hageland, met 2,5 kilometer aan standhouders is er op zaterdag van 9 tot 18 uur. “Na jaren hengelen hebben we dan toch de partyband Level Six aan de haak geslagen, met Jo Hens en Katerine Avgoustakis”, zegt Jennes. “Vanaf zondagnamiddag zijn er onze vertrouwde Nederlandstalige schlagers. Onder meer Sergio en Eveline Cannoot zijn van de partij en de Romeo’s in Concert sluiten de Fundays af. Zij worden dit jaar trouwens vijftien jaar, net als wij.”

Voor alle info en het programma kan je terecht op www.fundaysaarschot.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.