Fee (5) krijgt droomspeelhuisje

MAKE-A-WISH BOUWT HALF ONDERGRONDSE 'HOBBIT'-HUT VOOR LEUKEMIEPATIËNTJE

Fee met haar mama en papa en de mensen van Make-A-Wish aan het hobbithuisje.
Baert Marc Fee met haar mama en papa en de mensen van Make-A-Wish aan het hobbithuisje.
De Make-A-Wish Foundation maakte gisteren de droom waar van het vijfjarige leukemiepatiëntje Fee Vandendijck uit Rillaar. In haar tuin staat voortaan een hobbitspeelhuisje. In het huisje staat een bedje, tafeltje maar ook een speelgoedkeukentje. Opmerkelijk is ook dat het huisje half ondergronds ligt.

In oktober vorig jaar werd de diagnose leukemie bij Fee Vandendijck vastgesteld. Omdat haar dat erg zwaar viel, hebben haar ouders achter haar rug Make-A-wish gevraagd om een speelhuisje te bouwen in de tuin. "Fee wou altijd graag een speelhuisje", zegt haar papa Kurt Vandendijck. "Als we op websites keken, wees ze altijd naar de hobbithuisjes. Die komen uit de films van de 'Lord of the Rings'."

Fee met haar vriendinnetjes in het huis.
Baert Marc Fee met haar vriendinnetjes in het huis.

Hele week werk

Een hele week is er hard gewerkt om alles klaar te krijgen. De organisatie had een week de tijd om alles klaar te krijgen. Fee was de voorbije week immers op oncokamp, een kamp voor kindjes van de dienst oncologie van de UZ Gasthuisberg. "Doordat ze op kamp was, wist ze uiteraard niets van wat er hier aan de gang was", zegt papa Kurt. "Ik heb de fundamenten gelegd, Make-A-Wish zorgde voor de rest. Al had ze natuurlijk wel iets door toen ze de mensen van Make-A-Wish thuiszag."


"Voor de lach van de kindjes: daar doen we het voor", zegt Kelly Heijne van Make-A-Wish. "Fee's droom was om een hobbitspeelhuisje te hebben. Er moest een bedje in staan waar ze kon slapen. Het huisje is geplaatst dankzij allerlei giften en vrijwilligers."

Slapen in het huisje

Of ze er nu effectief in mag slapen van haar ouders. "Dat mag wel eens", zegt haar papa. "Misschien kan haar grote zus Yuna of kunnen enkele kindjes van de school komen slapen. Om alleen te slapen in dat speelhuisje is ze misschien nog wat te klein."


Gisteren voelde Fee zich alleszins een prinses met haar speelhuisje. Haar vriendinnetjes waren ook van de partij om te kijken hoe het huisje eruit zag. "Het is de eerste keer dat we zo'n hobbithuisje maken maar het resultaat mag gezien worden", aldus Heijne.


Volgende week moet het meisje nog een beenmergpunctie ondergaan. "Ze is het voorbije jaar niet naar school kunnen gaan", aldus Kurt. "De behandeling was te zwaar. Af en toe zijn er wel eens een paar vriendinnetjes komen spelen. Niet te veel want dat was fysiek te uitputtend voor haar."