Elke inwoner krijgt een bon van 10 euro, zowel een pasgeboren baby als een eeuweling

Een bon van 10 euro voor iedereen om de lokale handel een boost te geven
Stad Aarschot Een bon van 10 euro voor iedereen om de lokale handel een boost te geven
Elke Aarschottenaar krijgt van de stad een waardebon van 10 euro. De stad hoopt de lokale handel zo een boost te geven.

Bedoeling is om de bon tegen juni te verdelen. Vanaf 15 juni kan je hem dan gebruiken en de bon is zes maanden geldig. “Dit is een moeilijke periode. Als we elkaar helpen, komen we hier samen door. Als stadsbestuur willen we er zijn voor onze inwoners en onze ondernemers. We willen hen een bemoedigend ruggensteuntje bieden. Daarom hebben we beslist om aan élke Aarschottenaar, of het nu een pasgeboren baby is of een eeuweling, een waardebon van 10 euro te schenken”, legt burgemeester Gwendolyn Rutten het initiatief uit.

Schepen van Economie Bert Van der Auwera hoopt dat de lokale economie hierdoor ook een boost krijgt. “Vele handelaars en horeca-uitbaters hebben hele moeilijke weken achter de rug en ook de komende tijd zullen ze het nog moeilijk hebben om de opgelopen schade wat goed te maken. We roepen onze inwoners dan ook op om hun waardebon te besteden in de zaken die hun steun het meest kunnen gebruiken”.

Handels- en horecazaken die aan het initiatief mee willen doen kunnen zich registreren door een mail te sturen naar lokale-economie@aarschot.be Er is ook een affiche gemaakt die deelnemende zaken voor het venster kunnen hangen.