Duo blijft in cel voor dodelijke steekpartij

De raadkamer in Leuven heeft de aanhouding verlengd van de twee verdachten van de dodelijke steekpartij in Aarschot. Björn D.C. en Kristel A. blijven twee maanden langer in de cel op verdenking van moord op Andy Vandereyt op 2 december vorig jaar. Het 30-jarige slachtoffer werd op straat met messteken om het leven gebracht.
De plaats delict in de Diestsestraat in Aarschot.
Bollen De plaats delict in de Diestsestraat in Aarschot.

Andy Vandereyt werd in het holst van de nacht gedood bij een steekpartij in de Diestsestraat in Aarschot. Hij was vanuit zijn woonplaats Glabbeek naar Aarschot gekomen om een ruzie met zijn ex-vriendin te beslechten. Toen de gewezen partners elkaar op straat ontmoetten, ontstond een gevecht. Kristel A. (25) uit Glabbeek was vergezeld van Bjorn D.C. (28) uit Aarschot. Volgense getuigen brachten zowel de man als de vrouw het slachtoffer meerdere messteken toe. Vandereyt overleed later in het ziekenhuis. De twee verdachten namen de vlucht. Bjorn D.C. werd om 4.20 uur door een verkeersploeg van de politie opgepakt toen hij zijn woning in Aarschot verliet. Kristel A. werd aangehouden om 7.15 uur toen ze over de Grote Markt van Aarschot liep. De man bekende tijdens zijn verhoor het toedienen van de messteken. De vrouw beriep zich aanvankelijk op haar zwijgrecht. De raadkamer heeft hun aanhouding nu met twee maanden verlengd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.