Dronken bestuurder rijdt toonzaal vol nieuwe wagens binnen en vlucht

De VW Golf boorde zich in de showroom : 17 nieuwe wagens liepen schade op
Bollen De VW Golf boorde zich in de showroom : 17 nieuwe wagens liepen schade op
Politiediensten werden maandagavond rond 23.10 uur opgeschrikt door een inbraakalarm in de Peugeot-garage op de Gaston Geenslaan in Aarschot. Er waren echter geen inbrekers aan het werk, maar een 42-jarige bestuurder uit Rotselaar was met zijn wagen op het kruispunt op het industriepark Nieuwland rechtdoor gereden en was zo in de toonzaal van de Peugeot-garage beland. 

De Volkswagen Golf parkeerde zich letterlijk achterstevoren in de toonzaal. De politie trof bij hun aankomst een grote ravage aan, maar van de bestuurder was geen spoor meer te bekennen. Hij werd later op de avond wel aangetroffen op de Leuvensesteenweg ter hoogte van restaurant Vital, bijna twee kilometer verderop. De man bleek gewond en werd overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. Hij bleek gedronken te hebben en blies 1,82 promille. Zijn rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken en zal zich later mogen verantwoorden bij de politierechtbank.

17 fonkelnieuwe wagens lopen schade op

Een ravage dus. Niet enkel de VW Golf liep zware averij op, de toonzaal was gevuld met 17 nieuwe wagens. Enkele wagens liepen zware schade op, anderen wat lichtere, maar élke wagen is beschadigd. “Ik kreeg melding van de alarmcentrale en wist meteen dat er iets aan de hand was”, zegt zaakvoeder en oprichter van de zaak Geert Serneels. “Het systeem gaf met enige interval alarm in verschillende zones. Dan weet je meteen dat het geen vals alarm is. Toen ik even later aankwam, was het toch wel even schrikken”. Voor Geert is het niet het eerste incident. Een jaar of 15 geleden reed er al eens eentje rechtdoor tot in de toonzaal maar toen was de schade niet zo groot. 

“De schade aan het gebouw is aanzienlijk. De rondvliegende glasscherven maakten zowat op elke wagen wel lakschade. Zelfs tot in de bureelruimtes toe lag er glas. Fijn is dit natuurlijk niet, maar gelukkig liep er geen enkele wagen van onze klanten schade op”.

Toch kerst

Geert is de brandweerlui en de arbeiders van de stad dankbaar. “De schade aan de garage is niet echt te herstellen met een ‘nieuw raampje”, zegt Geert. “Zeker tijdens de feestdagen is het niet eenvoudig om nog iemand te vinden. Gelukkig zijn brandweer en enkele arbeiders van de technische dienst tot in de late uren aan het werk geweest om alles dicht te timmeren. Ook de beveiliging is weer in orde. Verder hebben we familie en vrienden opgetrommeld om alles te komen opruimen. Zo kan ons personeel en wijzelf toch nog genieten van de kerst”, besluit Geert.

Dronken bestuurder rijdt toonzaal binnen
Bollen Dronken bestuurder rijdt toonzaal binnen18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Cuypers

  Natuurlijk betaalt de verzekering, maar ze zal ook wel passeren bij de dronken bestuurder.

 • Jean Vandepitte

  Niet te geloven dat er nog mensen zijn, die denken dat de verzekering niet betaalt als je gedronken hebt. Alléén als je méér dan 1.5 promille gedronken hebt, betaalt de verzekering (in principe dan nog !!) niét terug. Tot anderhalf promille dus wél. En dat blijft maar duren..... ze maken er op hun websites zelfs reclame voor. En zo blijven we natuurlijk met de glimlach drinken, rijden en mensen overhoop rijden. Een échte schande is het, maar blijkbaar is er geen enkel politieker bereid om....

 • guy vermeulen

  Mijn schoonbroer had drie autos in de prak gereden en verzekering heeft ook alles betaald en nooit terug gevorderd ,het is te zien welke klant het voor hen is.Als je daar met een tiental of meer verzekeringen staat wordt er ook eens nagedacht bij de verzekering denk ik of stond hun muts misschien juist goed ,ik weet het ook niet. Maar hij zal het nooit meer mogen voor hebben.

 • Filiep Lapeire

  Hij kon links of rechts, bij twijfel neem je dan maar de midden en dat is recht door.

 • HENDRIK WECKSELER

  De auto staat alleszins goed om te bezichtigen door de deskundige en een bestek opmaken is nooit zo makkelijk geweest