Doorgeefboekenkast in stedelijke bib

De eerste doorgeefboekenkast kreeg een plaatsje in de bib.
Bollen De eerste doorgeefboekenkast kreeg een plaatsje in de bib.

Vrouwenbeweging KVLV wil dat het plezier van delen en geven zich als een virus verspreidt. Daarom worden er op allerlei locaties in Aarschot doorgeefboekenkasten geplaatst.


Het warm water heeft KVLV hiermee uiteraard niet uitgevonden. Er bestaan immers heel wat initiatieven gebaseerd op geven en delen. "Wij bieden echter een platform aan van 950 groepen over heel Vlaanderen met maar liefst 100.000 leden", zegt nationaal voorzitter Nik Van Gool. "We zijn misschien geen trendsetter maar ook niet zomaar een trendvolger. De deeleconomie is nu vooral een stedelijk fenomeen maar wij kunnen het verspreiden over het platteland tot in alle uithoeken van Vlaanderen."


In de stedelijke bibliotheek in Aarschot werd alvast de eerste doorgeefboekenkast voorgesteld. Die krijgen nu een vaste plaats. "Voor het project hebben we degelijke maar afgedankte werken uit de bib ter beschikking gesteld", zegt Lieve Vicca van de openbare bibliotheek. "Het is de bedoeling dat deze boeken hun weg vinden naar een nieuwe lezer. Als men het boek goed vindt, mag men het houden. We willen dan wel een ander boek in de plaats krijgen."


Op vijf plaatsen worden de doorgeefboekenkasten geplaatst: 't Hof in Langdorp, stationshal, inkomhal van de sporthal Demervallei, het jeugdcentrum De Klinker en de feestzaal van de oude jongensschool in Gelrode. Niet alleen boeken zijn welkom in de kast. "Ook strips en tijdschriften", klinkt het.


(GMA)