Damiaaninstituut enige school met erkenning ‘Warmtepompen’

Enkele leerlingen en de leraar aan het werk aan een warmtepomp.
RV Enkele leerlingen en de leraar aan het werk aan een warmtepomp.

Het Aarschotse Damiaaninstituut is door het Vlaams Energieagentschap erkend om de opleiding en het examen te organiseren voor de certificatie van de categorie ‘warmtepompen’. 

“Wij zijn de enige secundaire school in Vlaanderen die hiervoor erkend is”, aldus adjunct-directeur Myriam Borremans. “Op die manier willen we een sterk signaal geven voor een beter milieu en minder CO2-uitstoot. Hernieuwbare energie met warmtepompen is de verwarming van de toekomst!”

Het certificaat bewijst dat de leerling over de nodige competenties beschikt. “Het is een kwaliteitsgarantie voor de klanten. Bovendien krijgen deze een premie als de plaatsing gebeurd is door een erkend ‘ResCert’-installateur.” Het certificaat blijft zeven jaar geldig en kan dan verlengd worden via bijscholing.”

De richting is er speciaal voor laatstejaarsleerlingen uit de richtingen centrale verwarming en koeling. Wie meer wil weten over de opleiding kan zondag 28 april terecht op de opendeurdag tussen 10 en 18 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.