Blokker verdwijnt: opnieuw uppercut voor centrum

Ook de Aarschotse vestiging van Blokker in de Theo De Beckerstraat sluit de deuren.
Foto GMA Ook de Aarschotse vestiging van Blokker in de Theo De Beckerstraat sluit de deuren.
Het Aarschotse handelscentrum krijgt opnieuw een opdoffer te verwerken. Winkelketen Blokker sluit zijn vestiging in de Theo De Beckerstraat. Het is één van de 69 filialen van de keten in ons land die de deuren moet sluiten. In totaal werken er vier personen in de winkel. Het is nog onduidelijk wat er met hen zal gebeuren. Het stadsbestuur wil het pand zo snel mogelijk een nieuwe invulling geven.

"Ik denk in eerste instantie aan de werknemers maar we zullen er alles aan doen om op deze strategische locatie vlug een nieuwe invulling te krijgen", zegt schepen van Lokale Economie Mattias Paglialunga (CD&V). "Het gebouw werd recent verkocht en heeft nood aan renovatie. Ik neem initiatief voor een gesprek met de eigenaar om te bekijken op welke manier de stad hiertoe kan bijdragen."

Leegstand verdubbeld

Op dit moment wordt er voor veel panden een nieuwe invulling gezocht. Op acht jaar tijd is de leegstand in de stad meer dan verdubbeld: van 35 naar 75 leegstaande panden. Om hiertegen maatregelen te nemen, kreeg de stad recent een provinciale subsidie. "We mikken op de opmaak van een pandendatabank en een PR-campagne", aldus Paglialunga.


Het personeel van de Aarschotse vestiging wenst niet te reageren. In totaal werken er vier personen. Ook zij zijn nog in het ongewisse over hun job. "Tot vijf jaar geleden was Blokker een toffe winkel die heel wat klanten aantrok", zeggen Stacy Vandenhoudt en Melissa Colin van kledingwinkel Giotto dat naast Blokker is gelegen. "Daarna is het alleen maar achteruitgegaan. We merken ook dat er maar weinig vernieuwing is."


Ook Giotto krijgt minder volk over de vloer in vergelijking met vroeger. "Daarom dat we onze winkel verkleinen", voegt Stacy eraan toe. "We verkopen een gedeelte van ons gebouw."


De klanten vinden het ook jammer dat Blokker verdwijnt. "Wij komen hier regelmatig", horen we bij een familie. "Voor ons mag het blijven. Het is jammer dat er weer een handelszaak in Aarschot verdwijnt." (GMA)