BH's als oproep om voor een vrouw te stemmen

In de voortuin van CD&V-politica Greet Lauvrijs hangen BH's van de kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Met deze actie wil de plaatselijke afdeling 70 jaar vrouwenstemrecht vieren en willen ze oproepen om op 14 oktober voor een vrouw te stemmen.

"Vrouwen worden nog te vaak beoordeeld op hun vrouwelijkheid en niet op hun beleid", zucht Nele Pelgrims. "Jij hebt in de politiek twee extra voordelen is helaas een uitspraak waar onze dames nog steeds mee geconfronteerd worden. Daarom koppelen we onze actie aan een stukje lingerie dat aan die twee voordelen is verbonden. Wij zijn 'Babes met Hersenen'."

Met de actie willen ze ijveren voor meer vrouwen op uitvoerende posities. "Zo is in de schepencolleges maar 34% een vrouw", voegt ze eraan toe. "Het provinciale niveau doet niet beter. Daar is maar 29% van de deputés een vrouw."

In de voortuin van Greet Lauvrijs worden de BH's omhoog gehangen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.