Axelle Wasiak naar Jeugd Olympische Spelen

De jonge schermster Axelle Wasiak en haar trainer Michaël Willems van Flanders Fencing uit Aarschot zijn vertrokken naar de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires (Argentinië). Daar vindt van 6 tot 18 oktober de derde zomereditie van de Olympische Spelen voor de jeugd plaats.

Jonge toptalenten van 15 tot 18 jaar uit maar liefst 206 landen nemen er deel. Naast schermen zijn ook andere sportdisciplines zoals breakdance, karate, freestyle BMX en veel meer vertegenwoordigd.

"Aan de Jeugd Olympische Spelen mogen enkel de zestien beste schermsters ter wereld deelnemen", weet Lara Mintiens van Flanders Fencing. "Op het jongste WK in het Italiaanse Verona behaalde Axelle een vijfde plaats. Daarom hoort ze bij de beste ter wereld. Dit is een uiterst goede prestatie voor een jonge en kleine schermclub als Flanders Fencing uit Aarschot."

Axelle Wasiak
RV Axelle WasiakReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.