Actie 'Iedereen Gorilla' op Grote Markt

Om de Grote Markt en de omgeving van het station van Aarschot duidelijker te maken voor de fietsers, hebben de Gorilla's een 'spoor van verbetering' getrokken. Sjablonen van fietsers en pijlen werden op het wegdek aangebracht. "Met korte acties en kleine experimenten verbetert 'Iedereen Gorilla' de leefbaarheid, verkeersveiligheid en mobiliteit", klinkt het.

Een foto van de actie.
RV Een foto van de actie.

De Gorilla's willen zo laten zien dat je zelf initiatief kan nemen om een buurt aangenamer te maken. "Door zelf de handen uit de mouwen te steken, kan je ver geraken", zegt één van de Gorilla's. "Plan samen met buren een paar, kleine tactische ingrepen om een buurt beter te maken. Geen ingewikkelde processen of eindeloze planning. Buren zoeken elkaar en spreken af om, helemaal anoniem, een klein stukje stad weer terug te geven aan de mensen. We zoeken toch allemaal een aangename en leefbare ruimte."

Vrijdagavond ging een team aan de slag in Aarschot. "Naast een aantal suggesties op de Grote Markt hebben we, om de avond af te sluiten, ook de onduidelijkheid en absurditeit van het fietsgebeuren aan het station van Aarschot nog even gesignaleerd." 

Ook de komende dagen worden er, op verschillende plaatsen in de regio, acties gepland. 

Een resultaat van de actie.
RV Een resultaat van de actie.
Een resultaat van de actie.
RV Een resultaat van de actie.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.