'Veranderfabriek' presenteert ideeën voor duurzame toekomst

De nieuwe Stadsfabriek in de Martelarenstraat 36 krijgt vanaf zaterdag zijn eerste invulling. Van 4 tot en met 19 november komt er de 'Veranderfabriek'.

Verenigingen, ondernemers en organisaties komen er hun ideeën voor een duurzame toekomst presenteren. De komende weken worden er workshops en voorstellingen gegeven. Je kan ook een korte uitstap in Aarschot boeken onder leiding van een natuurkenner, of mee door de stad joggen met schepen Mattias Paglialunga.

Ecologische producten

Zaterdag is de opening, van 13 tot 18 uur. Er staan twintig kraampjes van Aarschotse handelaars die hun ecologische en ambachtelijke producten aanbieden. Op het Weggeefplein veranderen spullen van eigenaar. Het Repair Café is er om kapotte spullen te herstellen en in het FairTradecafé kan je iets drinken.


Op initiatief van Vormingplus Oost-Brabant, jeugdcentrum De Klinker en Mobiel 21 is er ook een Veranderfabriek Junior. Kinderen tussen 6 en 12 jaar zijn welkom op woensdag 8 en 15 november, telkens van 14 tot 17 uur. Ze kunnen mee een stad op kindermaat bedenken, ontwerpen en knutselen. De begeleiders staan klaar met een grote gereedschapskist en verwachten veel maffe ideeën. Deelnemen is gratis. Inschrijven is niet nodig. Het volledige programma vind je op www.veranderfabriekaarschot.be. (VDWT)