Zwaantjes politie Aalter krijgen na 14 jaar nieuwe motor: 24.800 euro, 280 kilo en 250 kilometer per uur

Zonechef Peter Ponnet en zijn collega, kregen de sleutels van Patrick Hoste.
Joeri Seymortier Zonechef Peter Ponnet en zijn collega, kregen de sleutels van Patrick Hoste.
De zwaantjes van de politiezone Aalter zitten in het nieuw. De oude motors waren 14 jaar oud, en zijn vervangen door drie nieuwe exemplaren.

Waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V) overhandigde de sleutels van drie splinternieuwe politiemotors. “Het gaat om het type BMW R-1250-RT”, zegt zonechef Peter Ponnet. “De motors zijn volledig omgebouwd voor de politie, met alle mogelijke beveiliging die er bestaat. Ze kosten 24.800 euro per stuk. Maar na 14 jaar en elk 60.000 kilometer waren onze politiemotors zeker aan vervanging toe. De nieuwe motors wegen 280 kilo en kunnen topsnelheden van 250 per uur halen. Ze worden ingezet om bijvoorbeeld vrachtwagens uit het verkeer te halen, maar ook om al rijdend controles uit te voeren tegen bellen achter het stuur of het niet dragen van de gordel. De motors zijn snel ter plaatse en kunnen ook op plaatsen komen, waar politiecombi’s niet altijd geraken. We hebben vier motards, dus de motors rijden bijna constant. En dat is alleen maar goed voor ieders veiligheid”, klinkt het nog.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Roel Theys

    Ik rij 15.000 Km per jaar op mijn motor, en dat als tweede voertuig na mijn auto. Wat hebben die "zwaantjes" dan op 14 jaar gepresteerd om 60.000 Km te rijden? De gemiddelde BMW-motor gaat pas na 200.000 Km van de hand...duidelijk een misrekening ten koste van de belastingbetaler.

  • DIRK RASSCHAERT

    60000 km op 14 jaar? Versleten? Ze zijn net uit "rodage"!