Zo ziet afrittencomplex E40 eruit vanop 20 meter hoogte

BEZOEKERS KIJKEN MET OPEN MOND NAAR VOORUITGANG WERKEN

De bezoekers van de Open Wervendag kregen vanuit een rode kraanbak (foto boven) zicht op de werken aan het afrittencomplex van de E40.
Michel Moens De bezoekers van de Open Wervendag kregen vanuit een rode kraanbak (foto boven) zicht op de werken aan het afrittencomplex van de E40.
Indrukwekkend! Dat was het zicht dat honderden bezoekers gisteren kregen op de werf voor de aanleg van een nieuw afrittencomplex van de E40 in Aalter. Tijdens de Open Wervendag werden bezoekers met een kraan tot twintig meter boven de grond gebracht, zodat ze vanuit de lucht een perfect zicht kregen op de werken. Volgende maand start een nieuwe fase.

Vanop de grond is de omvang van de werf van het afrittencomplex E40 in Aalter niet te vatten, maar als je de werken vanuit de lucht ziet, besef je pas hoe indrukwekkend alles is. Gisteren zette aannemer Stadsbader een rode kraan op de werf, met daaraan een grote bak waarin tot twintig mensen konden staan. Het gevaarte werd twintig meter naar omhoog getrokken, zodat je de hele werf kon overschouwen. "Echt heel indrukwekkend", klonk het bij de bezoekers, die hun hoogtevrees overwonnen en in de kraanbak stapten. "We zijn al vaak met de auto langs de werf gepasseerd, maar dan zie je niet hoe groot alles is. Vanuit de lucht zie je vandaag al deels hoe alles er tegen 2019 moet uitzien. Dit was een unieke kans die we niet wilden missen."


Vandaag liggen de nieuwe rotondes op de Tieltsesteenweg en de Steenweg op Deinze er al. Tussen die twee nieuwe rotondes aan de zuidkant van de E40 werd ook een nieuwe


verbindingsweg getrokken, die ook al gebruikt wordt. De Steenweg op Deinze is vandaag nog onderbroken, omdat de brug van de E40 daar momenteel vervangen wordt. Het verkeer van en naar Deinze kan wel gemakkelijk via de nieuwe verbindingsweg naar de Tieltsesteenweg, zodat er amper omleiding nodig is.

Michel Moens

Nieuwe fase werken

Volgende maand volgt een nieuwe fase van de werken. Het verkeer op de E40 blijft dan gebruikmaken van de tijdelijke parallelweg. Vanaf volgende maand zal de Tieltsesteenweg wel onderbroken worden aan de brug. Wie van de zuidkant naar de noordkant van de E40 wil en omgekeerd, rijdt vanaf volgende maand dan via de Steenweg op Deinze en de nieuwe verbindingsweg. Ook het verkeer naar Tielt moet dan het 'gat' naar Deinze nemen en via de nieuwe verbindingsweg naar de Tieltsesteenweg rijden. Wie van de Tieltsesteenweg komt, zal ook in de volgende fase zonder hinder naar de E40 richting Gent kunnen. Op de Tieltsesteenweg wordt het verkeer in de volgende fase in beide richtingen op één rijstrook gebracht.

Infovergadering

Gisteren kon je de vooruitgang van de werf met je eigen ogen zien, maar alle praktische zaken over de volgende fases, kom je donderdag te weten tijdens een vergadering met de burgers. Op 11 mei organiseren AWV en de gemeente Aalter om 20 uur een infovergadering in het auditorium van het gemeentehuis. Dan wordt de volgende fase van de werken toegelicht, waaronder de komende omleidingen en nieuwe verkeerssituaties. Van juni 2017 tot april 2018 wordt er gewerkt aan de noordkant van de E40.


Info: www.aalter.be.