Werken station Aalter: “Vergeet gevaarlijke fietssituatie in tunnel niet”

De tunnel onder de spoorweg in Aalter.
Wouter Spillebeen De tunnel onder de spoorweg in Aalter.
Groen Aalter dringt er bij de gemeente op aan om bij de ombouw van de stationsbuurt in Aalter, ook aandacht te hebben voor veiligere fietspaden in de tunnel.

De voorbije jaren gebeurden in de tunnel die de Drogenbroodstraat met de Stationsstraat verbindt, al enkele zware ongevallen met fietsers. Er viel zelfs een dodelijk slachtoffer. Het fietspad in de tunnel is smal, en bij hoge snelheden heeft een valpartij daar zware gevolgen. Seppe Santens van Groen leest in de plannen van de NMBS voor de ombouw van het station in Aalter niets over een aanpassing van het fietsgedeelte in de tunnel, en wil dat de gemeente daar op aandringt.

“Eind augustus krijgen we van de NMBS de verder uitgewerkte plannen van de noordkant van de sporen”, zegt waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V). “De onderdoorgang voor de fietsers zal zeker niet vergeten worden. Dat is een belangrijk element.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marcel Desmet

    commercieel niet interessant, niet voor de spoorwegen en niet voor de gemeente, dus zal geen van beiden daar boodschap aan hebben.