Werken E40: “Tot 1 november verandert verkeerssituatie niet”

Een beeld van de werken die vorige maand al gebeurden aan de E40 in Aalter.
Joeri Seymortier Een beeld van de werken die vorige maand al gebeurden aan de E40 in Aalter.
De werken aan het nieuwe afrittencomplex E40 in Aalter zijn na het bouwverlof goed herstart. De aanleg van de fly-over staat al weer een stap verder.

De aannemer heeft op de fly-over een tweede draagbalk gelegd en ook een nieuw stuk beton gegoten. “De aanleg van de fly-over is een huzarenwerkje, maar het gaat vooruit”, zegt waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V). “De tweede draagbalk is gelegd, en er is een nieuwe strook beton gegoten. De fly-over zal een verbinding maken van de E40, rechtstreeks naar de nieuwe rotonde, en de N44 richting Maldegem.”

Eerder deze week was er verkeershinder omdat naast de nieuwe oprit richting E40 Gent, een betonnen stootband gezet moest worden. Maar die hinder is  achter de rug. “Tot 1 november zal normaal gezien niets veranderen aan de verkeerssituatie aan het Rond Punt”, zegt Patrick Hoste. “Nu wordt vooral verder gewerkt aan de fly-over, en worden ook achter de schermen voorbereidingen getroffen voor het aansluiten van de Lostraat op de Steenweg op Deinze. Dat zal niet voor november gebeuren.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.