Wat met BinckBank Tour van volgende week?

De ploegmakkers van Bjorg Lambrecht hadden het dinsdag lastig bij de start van de ererit in Polen.
AREK GOLA De ploegmakkers van Bjorg Lambrecht hadden het dinsdag lastig bij de start van de ererit in Polen.
Woensdag 14 augustus moest een groot wielerfeest worden in Aalter. Maar de dood van Bjorg Lambrecht beslist daar anders over.

Aalter mag volgende week woensdag, 14 augustus, zowel de start als de aankomst van de BinckBank Tour organiseren. Dat moest een groot wielerfeest en volksfeest worden, maar de tragische gebeurtenissen zetten een domper op de feestvreugde. De BinckBank Tour zal sowieso gereden worden, met start en aankomst in Aalter. Morgen woensdag trekken de schepenen Kristof De Blaere en Dirk De Smul naar de organisatoren, om te bespreken welke aanpassingen er zullen gebeuren. Er wordt gedacht aan een sereen eerbetoon voor Bjorg Lambrecht, maar pas morgen wordt beslist wat er effectief zal gebeuren.

Op sociale media wordt de vraag gesteld of de vlaggen in Aalter niet halfstok moeten. Maar dat zal niet gebeuren. “Daar bestaat een duidelijk protocol voor”, zegt schepen Dirk De Smul (CD&V). “Vlaggen halfstok hangen gebeurt wanneer de regering beslist om ‘nationale rouw’ af te kondigen. In het verleden was dat al het geval bij een koninklijk overlijden, of bij grote rampen. Wij als gemeente kunnen zelf dat initiatief niet nemen”, klinkt het nog.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.