Vlaams Belang: “Sporthal Knesselare was vier dagen dicht voor verkiezingen. Dat moet korter”

stemcomputer
RV stemcomputer
Vlaams Belang Aalter wil dat de gemeente de sporthallen in de toekomst minder lang bezet houdt voor de verkiezingen.

Gemeenteraadslid Paul Beheyt (Vlaams Belang) kreeg klachten van sportclubs uit Knesselare. “De sporthal van Knesselare was maar liefst vier dagen dicht voor de verkiezingen”, zegt Beheyt. “Heel wat sporters en sportclubs konden al die tijd niet in hun vertrouwde stek terecht om te sporten. Dat moet toch korter kunnen?”

Waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V) vreest dat korter echt niet kan. “Onze werkmannen moeten in de aanloop naar de verkiezingen maar liefst dertig kiesbureaus inrichten, en dat is een huzarenwerk”, zegt de burgemeester. “We sluiten de sporthal echt niet vier dagen voor ons plezier, maar gewoon omdat dit echt nodig is. De druk op de werkmannen is in de week voor de verkiezingen al heel hoog. Dit is echt geen dag te veel.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nicole De Muynck

    Hetzelfde met de feestzaal in Aalter-Brug. Op woensdag vindt er een wekelijkse volksspelen avond plaats, als er verkiezingen zijn dan mogen ze er niet meer in omdat de computers er reeds staan. Ridicuul!