Verkeerssituatie op en rond E40 wijzigt drastisch

Oprit richting Gent vanaf woensdagavond dicht voor alle verkeer

Het nieuwe complex met links beneden de baan naar Tielt en rechts beneden de baan naar Deinze. De aftakking die bovenaan naar links loopt, is de baan naar Maldegem.
Repro JSA Het nieuwe complex met links beneden de baan naar Tielt en rechts beneden de baan naar Deinze. De aftakking die bovenaan naar links loopt, is de baan naar Maldegem.
Vanaf woensdagavond 5 september verandert de verkeerssituatie op en rond het afrittencomplex van de E40 drastisch. De tijdelijke brug naast de E40 moet afgebroken worden, en dat zal het verkeer hinderen. In het weekend van 15 en 16 september wordt het helemaal chaos, want dan zal je in Aalter op geen enkele manier onder de snelweg kunnen.

Tijdens de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 september wordt het verkeer op de E40 in Aalter in beide rijrichtingen op één rijstrook gebracht. Zo kan de signalisatie geplaatst worden. Ook al gebeurt dat ’s nachts, toch worden zware files verwacht op de E40. Vanaf donderdagochtend breekt de aannemer de tijdelijke brug over de N409 af.

Oprit Gent dicht

Vanaf donderdag tot vrijdag 14 september rijdt het verkeer op de E40 op twee rijstroken in beide richtingen. De oprit naar Gent is in Aalter dicht vanaf woensdagavond 5 september tot 14 september. Officieel moet je in Aalter de E40 oprijden naar Beernem, en daar dan omkeren om weer voorbij Aalter naar Gent te rijden. Wie de weg kent in Aalter, zal wellicht via Lotenhulle naar Nevele rijden, en daar de E40 oprijden. De oprit naar de E40 in de richting van de kust blijft in die periode wel open. Ook de snelweg verlaten in Aalter zal vanuit de beide richtingen kunnen.

Het is nu al zoeken om de juiste weg door de werf te vinden. Het wordt de komende weken alleen maar erger.
Joeri Seymortier Het is nu al zoeken om de juiste weg door de werf te vinden. Het wordt de komende weken alleen maar erger.

Zwart weekend

Van vrijdagavond 14 tot en met maandagochtend 17 september mogen we spreken van een zwart weekend. De tijdelijke brug over de Tieltsesteenweg (N37) moet dan afgebroken worden. Vanaf vrijdag 14 september om 19 uur tot maandag 17 september om 6 uur ’s ochtends is er op geen enkele manier verkeer mogelijk onder de E40 in Aalter. Zowel het viaduct van de Steenweg op Deinze, als dat van de Tieltsesteenweg zijn dan dicht. Hoe geraak je dan aan de overkant van de E40? “Verkeer rijdt via de open opritten door tot Nevele of Beernem”, klinkt het bij AWV. “Daar kan het via de op- en afritten draaien om er langs de andere kant van de E40 af te rijden in Aalter.”

Oprit Brugge dicht

Van maandag 17 tot woensdag 26 september is er weer een nieuwe situatie. Op de E40 rijdt het verkeer nog altijd op twee rijstroken in beide richtingen. De oprit in de rijrichting van Gent en Brussel zijn wel weer open. Ook de onderdoorgang van de Tieltsesteenweg is weer open. De oprit van de N44 naar de kust gaat dan ruim een week dicht. Het verkeer richting kust rijdt in die periode via de nieuwe oprit van de N37. Fietsers zullen vanaf dan langs het nieuwe fietspad van de Steenweg op Deinze kunnen rijden.

Doorbijten

“We staan voor enkele moeilijke weken”, beseft ook waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V). “Maar zo’n gigantische werken kunnen niet zonder enige hinder.”

Het wordt een pak drukker op het oude Rond Punt aan de verkeerswisselaar van de E40.
Joeri Seymortier Het wordt een pak drukker op het oude Rond Punt aan de verkeerswisselaar van de E40.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bert Vut

  Hoe is het mogelijk dat ze daar zo traag werken ?? De A11 was in die tijdspanne al lang klaar

 • PLANCKAERT Johan

  het zal daar leuk worden! man man...automobilist, trek uw plan maar...

 • Stefan Verbeke

  Brent, als inwoner van Aalter ben ik fier op onze Burgemeester en gemeente ! Wij gaan er met zijn allen voor ! Kan niet overal zo gezegd worden !

 • Marianne van Hamme

  Niet klagen dat er ongevallen gaan gebeuren

 • Jan Jets

  Hoeveel jaar zijn ze daar nu al bezig ? Is toch gewoon lachwekkend ?