Verkeer richting kust snelst via...Nevele

OUDE OPRIT E40 NAAR ZEE DEFINITIEF DICHT

De oude oprit E40 naar de kust gaat dinsdagnacht dicht. Iets verderop aan de N44 werd al een nieuwe oprit gebouwd.
Foto Joeri Seymortier De oude oprit E40 naar de kust gaat dinsdagnacht dicht. Iets verderop aan de N44 werd al een nieuwe oprit gebouwd.
Vanaf woensdag 8 november gaat de oude oprit richting kust van de E40 in Aalter, definitief dicht. Dat zal het verkeer rond de werf van het nieuwe oprittencomplex iets moeilijker maken. Het afsluiten van de oprit is nodig, omdat de strook ingenomen wordt als werfzone. Op de E40 zelf zal het verkeer vanaf woensdag ook langs de andere kant rijden.

Er staat aan het oprittencomplex E40 in Aalter een fasewissel voor de deur met een aantal wijzigingen voor het verkeer. Op woensdag 8 november gaat de oude oprit van het rondpunt naar de E40 richting kust definitief dicht. "Eerder dit jaar ging de nieuwe oprit van de N44 naar de E40 richting kust open (aan garage Hoste, red.)", zegt Sylvie Syryn van Wegen en Verkeer.

Rechtsommekeer

"Verkeer vanuit Maldegem en Aalter-centrum kan al een tijdje gebruik maken van die oprit. Verkeer vanuit het zuiden, dat vanuit Tielt of Deinze kwam, kan nu nog altijd de oude oprit naar de kust nemen. Maar die wordt woensdag afgesloten. We raden verkeer uit Tielt of Deinze aan om de E40 richting Gent te nemen, en in Nevele rechtsommekeer te maken richting kust. Momenteel bouwen we nog aan een tweede nieuwe oprit richting kust. Die zal ervoor zorgen dat ook het verkeer vanuit Tielt en Deinze een vlotte aansluiting heeft naar de E40 richting kust. Maar die tweede oprit is pas binnen enkele maanden klaar."

Geen reclame

Er bestaat ook een andere oplossing voor het verkeer dat vanuit Tielt of Deinze komt. Die kunnen ook het oude Rond Punt oprijden en via de N44 naar de rotonde van de Brouwerijstraat rijden. Van daar kan je dan weer de N44 op en zo de nieuwe oprit van de E40 richting kust nemen. "Maar hier willen we echt geen reclame mee maken", zegt burgemeester Patrick Hoste (CD&V). "Als we al het verkeer vanuit Tielt en Deinze ook langs daar gaan sturen, wordt het daar veel te druk. Het klinkt misschien gek, maar als je vanuit Tielt komt, zal het bijna even snel gaan om op de E40 naar Nevele te rijden en daar rechtsommekeer te maken, dan dat je door heel de werfzone van de E40 in Aalter moet rijden."


De oude oprit E40 richting kust gaat vanaf woensdag dicht voor het gewone verkeer, maar zal wel gebruikt blijven worden door de vrachtwagens en het werfverkeer die daar aan de slag zijn.

Niet optimaal

"Voor het verkeer dat vanuit Tielt of Deinze komt en naar de Lostraat moet, is de zichtbaarheid vandaag op het Rond Punt niet optimaal. We hebben al veel ingrepen geprobeerd om dat te verbeteren, maar dat lukt niet echt. Het blijft daar extra uit de doppen kijken. Wie naar het centrum van Aalter moet, rijdt beter door op de N44 om dan via de Brouwerijstraat naar het centrum te komen." Ook op de E40 zelf wijzigt de situatie. De eerste twee nieuwe bruggen in de E40 richting Gent zijn af. De aannemer start op 8 november met de bouw van de twee nieuwe bruggen in de andere richting. Hierdoor rijdt het verkeer richting kust door de middenberm naar de andere rijrichting. In de nacht van dinsdag op woensdag wordt het verkeer gewisseld en dat kan tijdelijk voor wat problemen zorgen.