Verbouwing kasteelhoeve Poeke start in 2020

De nieuwe stal zal een pak moderner zijn en ook onderdak geven aan een bezoekerscentrum.
JSA/Maarten Dobbelaere De nieuwe stal zal een pak moderner zijn en ook onderdak geven aan een bezoekerscentrum.
De gemeente Aalter wil volgend jaar starten met de verbouwingswerken aan de kasteelhoeve, aan het Kasteel van Poeke.

De stallen van de oude kasteelhoeve aan het Kasteel van Poeke worden na honderd jaar gesloopt, en er wordt een nieuwe stal gebouwd. Daarin zal ook een bezoekerscentrum onder gebracht worden. De oude kasteelhoeve van Poeke werd acht jaar geleden al afgebroken, maar de authentieke stallen van meer dan honderd jaar oud staan er nog altijd. Ze zijn helemaal uitgeleefd en moeten dringend vervangen worden.

“De verbouwingswerken zullen volgend jaar effectief starten”, zegt schepen Luc De Meyer (N-VA). “Er komt onder andere een bezoekerscentrum, zodat we ook veel meer klassen kunnen ontvangen, en kinderen kennis kunnen laten maken met deze mooie natuur. De kasteelhoeve zal ook een stek worden voor sociale tewerkstelling. Het gaat om mensen die op de gewone arbeidsmarkt geen job vinden, over migranten, mensen met werkstraffen of jongeren die schoolmoe zijn. Deze kasteelhoeve heeft ook een belangrijke sociale functie.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.