Verbod op oplaten ballonnen staat (nog) niet in nieuw politiereglement Aalter

De kinderen van de Taborschool maakten net voor de grote vakantie een affiche in hun strijd tegen ballonnen. De gemeente gaat die verspreiden in het gemeentelijk infoblad.
Joeri Seymortier De kinderen van de Taborschool maakten net voor de grote vakantie een affiche in hun strijd tegen ballonnen. De gemeente gaat die verspreiden in het gemeentelijk infoblad.
Aalter verbiedt voorlopig nog niet om heliumballonnen op te laten.

Op het einde van het schooljaar haalden de kinderen van de Taborschool in Bellem waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V) naar de school, om hem warm te maken voor enkele nieuwe milieumaatregelen. Eén van de voorstellen van de kinderen was om een verbod in te voeren op het oplaten van heliumballonnen. De kinderen willen zo vermijden dat het plastic van die ballonnen in de zee terecht komt.

“We hebben net een nieuw politiereglement voor de nieuwe fusiegemeente Aalter gestemd, maar daar is geen verbod op het oplaten van heliumballonnen in te zien”, zegt raadslid Mieke Schauvliege (Groen). “Heel eigenaardig, want de burgemeester heeft dat in de school van Bellem verdedigd. Dus we hadden dit in het nieuwe politiereglement van de fusiegemeente Aalter willen zien.”

Burgemeester Hoste vraagt geduld. “We gaan eerst sensibiliseren en dan pas verbaliseren”, zegt Patrick Hoste. “De kinderen van de Taborschool Bellem hebben een affiche gemaakt, en die gaan we zeker in TotAalter publiceren. Een verbod op ballonnen is een zeer wijs idee van die kinderen. Maar het is nu nog te vroeg om dat in een GAS-reglement op te nemen. Prachtig idee, maar alles op z’n tijd. Eerst gaan we het signaal van die jongeren van amper 10 jaar oud de wereld in sturen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.