Van kok in Lapland naar eigen pop-up

Lowie Van Nevel in de tuin van zijn 'Schuur van Eden'.
Foto Joeri Seymortier Lowie Van Nevel in de tuin van zijn 'Schuur van Eden'.
Lowie Van Nevel (22) opent in Aalter de pop-up 'De Schuur van Eden'. Tot eind september kan je er genieten van speciale cocktails en fingerfood.

Lowie Van Nevel wordt deze week nog maar 22, maar hij heeft zijn sporen in de horeca al verdiend. Hij werkte twee jaar in de keuken van gastronomisch restaurant 't Vijfde Seizoen in Aalter, studeerde voor International Bartender in New York en was vier maanden chef-kok in de Aurora Mountain Lodge in Lapland. "Ik ben jong en wil overal in de wereld ervaringen opdoen", zegt Lowie, de zoon van ex-voetballer Jo Van Nevel.

Paardenstal

"Toen ik thuiskwam van Lapland, heb ik besloten om de zomer in België door te brengen. In het najaar vertrek ik weer voor het winterseizoen naar Lapland, maar tot eind september wil ik mij toeleggen op 'De Schuur van Eden'. We zitten in een volledig gerenoveerde paardenstal en hebben een mooi ingesloten binnentuin. Noem het gerust een jong fris alternatief voor wat de Aalterse horeca vandaag al te bieden heeft."


Op de kaart vind je cocktails, mocktails, wijnen, bieren van Moortgat en gezonde hapjes. Zowel voor de bereiding van de cocktails als voor de hapjes, wordt zoveel mogelijk gewerkt met producten uit de eigen moestuin.


De nadruk ligt op smaakvolle vegetarische gerechten, maar voor de vleesliefhebbers is er ook een vleesplank met brasvarken uit Nevele. "Ooit wil ik in Aalter mijn eigen eetcafé starten, ook al met lekkere tapas en lokale producten die je niet op elke kaart ziet staan. Deze pop-up is de ideale leerschool", zegt Lowie nog.


De Schuur van Eden is open van donderdag tot en met zondag. Op donderdag, vrijdag en zaterdag van 14 tot 24 uur en op zondag van 11 tot 23 uur, in de Stationsstraat 211 in Aalter. Info via de Facebookpagina 'De Schuur van Eden'. (JSA)