Tot 2,5 uur aanschuiven op E40 richting Gent na ongeval in Aalter: 4 gewonden

Tot 2,5 uur aanschuiven op de E40 na ongeval.
photo_news Tot 2,5 uur aanschuiven op de E40 na ongeval.
Op de E40 was het woensdagavond tot 2,5 uur aanschuiven tussen de kust en Gent door een ongeval met een bus en twee personenwagens in Aalter. Dat melden de wegpolitie en het Vlaams Verkeerscentrum. De rijbaan is intussen weer vrijgemaakt, de wachttijd is teruggelopen tot een uur.

Een wagen week om nog onduidelijke reden uit, de chauffeur verloor controle over het stuur. Door het manoeuvre moest een achterliggende bus met passagiers uitwijken, die terecht kwam tegen een andere wagen. Bij het ongeval raakten vier mensen gewonden, drie op de bus en de chauffeur van de eerste wagen. De bus werd geëvacueerd van de snelweg, de reizigers werden opgevangen in de sporthal van Aalter.  Door het ongeval was er wel enorm veel hinder op de E40 in beide richtingen. Richting Brussel stond een file vanaf Oostkamp, met maar liefst een uur vertraging. In tegengestelde richting ontstond een kijkfile, waardoor het al vertragen was vanaf Nevele. Door het ongeval was er een moeilijke doorgang en moest het verkeer via de dienstparking van Aalter langs het ongeval rijden. 

De brandweer kwam ter plaatse om de rijbaan vrij te maken. Het verkeer op lange afstand moest omrijden van Brugge naar Gent via de A11/E34 en de R4, of via de E403 Kortrijk. Het ongeval is intussen afgehandeld en de snelweg werd rond 18.30 uur vrijgemaakt. De wachttijd bedraagt wel nog meer dan een uur. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.