Tieltsesteenweg gaat half jaar dicht

EERSTE HINDER DOOR WERKEN COMPLEX E40 WORDT VERWACHT VANAF 15 MAART

Zo moet het begin van de Tieltsesteenweg aan de afrit E40 er in september uitzien. Links kom je van de E40 gereden, boven rij je naar het Rond Punt, onder rij je naar Tielt en rechts is de nieuwe verbindingsweg naar de Steenweg op Deinze.
JSA Zo moet het begin van de Tieltsesteenweg aan de afrit E40 er in september uitzien. Links kom je van de E40 gereden, boven rij je naar het Rond Punt, onder rij je naar Tielt en rechts is de nieuwe verbindingsweg naar de Steenweg op Deinze.
De eerste echte verkeershinder door de werken aan het afrittencomplex E40 in Aalter wordt vanaf 15 maart verwacht. Dan wordt de Tieltsesteenweg (N37) net voorbije de oprit van de snelweg voor een half jaar onderbroken.

Drie jaar lang zal er gewerkt worden om het afrittencomplex van de E40 in Aalter te vernieuwen. Gisterenavond kwamen meer dan 600 (!) Aalternaren luisteren naar de infovergadering. Er werd jaren over gepraat, maar op 15 februari gaan de werken effectief van start. Dan worden enkel wat bomen gerooid en wordt de werf voorbereid. Die werken zullen gebeuren zonder enige hinder voor het verkeer.

De afrit E40 aan de Tieltsesteenweg in Aalter is vandaag een gevaarlijk punt. Net voorbij dat punt wordt dit voorjaar een nieuwe rotonde aangelegd.
Foto JSA De afrit E40 aan de Tieltsesteenweg in Aalter is vandaag een gevaarlijk punt. Net voorbij dat punt wordt dit voorjaar een nieuwe rotonde aangelegd.

Eenrichtingsverkeer

Van 1 maart tot 14 maart is er een nieuwe korte fase met kleine werken op de Steenweg op Deinze. Die twee weken zal er op de Steenweg op Deinze in de buurt van de E40 enkel eenrichtingsverkeer mogelijk zijn. Het verkeer richting Aalter zal nog altijd doorkunnen op de Steenweg op Deinze. Het verkeer van Aalter naar Lotenhulle of Deinze zal eerst naar de Tieltsesteenweg moeten, om dan via de Cijnsstraat en de Dobbelaersdreef weer op de Steenweg op Deinze te geraken.


Vanaf dinsdag 15 maart is het menens en dan komt de eerste echte verkeershinder van de werken.

Omleiding auto's

"Vanaf 15 maart tot half september gaan we de nieuwe rotonde aanleggen op de Tieltsesteenweg N37, net voorbij de afrit E40", zegt Sylvie Syryn van Wegen en Verkeer. "Dat betekent dat de Tieltsesteenweg een half jaar onderbroken wordt voor doorgaand verkeer. Je zal vanuit de richting van het Rond Punt wel nog tot aan de oprit E40 geraken, maar verder doorrijden naar Tielt zal niet kunnen. De omleidingen voor auto's zijn niet zo groot. Vanuit Aalter naar Tielt zal je eerst de Steenweg op Deinze moeten nemen, daar rechtsaf de Biesemveldstraat inslaan en zo kom je dan weer op de Tieltsesteenweg terecht. Wie vanuit Tielt komt en naar Aalter moet, zal op de Tieltsesteenweg de Cijnsstraat moeten inslaan, en dan via de Dobbelaersdreef zo naar de Steenweg op Deinze rijden, om zo naar het Rond Punt te rijden. Die omleidingen zijn dus echt wel beperkt. Om de omleidingen vlot te laten gebeuren, worden de Cijnsstraat, Dobbelaersdreef en de Biesemveldstraat eenrichtingsstraten. Voor het zwaar verkeer boven de 3,5 ton is er een veel grotere omleiding. Die zullen de grote driehoek tussen Aalter, Tielt en Deinze moeten maken."

Op- en afrit E40 dicht

De tweede helft van september en de eerste week van oktober wordt de hinder nog iets groter. Dan zullen ook de op- en afrit E40 aan de Tieltsesteenweg een tijd lang afgesloten worden. Omrijden zal dan moeten gebeuren via de afritten Beernem en Nevele op de E40.


Vanaf half oktober 2016 tot mei 2017 wordt dan de rotonde aangelegd die op de Steenweg op Deinze moet komen. De omleidingen zullen dan in omgekeerde zin gebeuren, maar opnieuw langs de Cijnsstraat, Dobbelaersdreef en Biesemveldstraat. In die periode zal ook de nieuwe verbinding tussen Tieltsesteenweg en Steenweg op Deinze, en ook de carpoolparking er tussen aangelegd worden. Van mei 2017 tot het voorjaar 2019 wordt dan verder gewerkt ten noorden van de E40, aan de kant van het huidige Rond Punt.