Stilte en tranen bij laatste groet aan Bjorg Lambrecht

Stilte en tranen bij de laatste groet aan Bjorg.
Jeffrey Dujardin Stilte en tranen bij de laatste groet aan Bjorg.
De Belgische vlaggen hangen buiten in de straten en stilte heerst in Knesselare. Een eerbetoon aan de overleden wielrenner Bjorg Lambrecht (22). Iedereen krijgt dit weekend de kans om Bjorg een laatste groet te brengen in het funerarium, in de Kwadamstraat 29 in Knesselare. Een honderdtal mensen kwamen zaterdag een laatste groet brengen. 

“Een zeer groot verlies voor Knesselare en de wielerwereld”, zegt Freddy Vanmelckebeke met uit Knesselare met tranen in de ogen. Hij is één van de zovele die zaterdag een laatste groet kwamen brengen aan Bjorg. “Je zag echt het talent van hem druipen. Een echte klimmer, een nieuwe Van Impe. Hij zorgde ervoor dat ik met trots kon zeggen dat ik van Knesselare ben.” 

Freddy Vanmelckebeke, een grote fan van Bjorg, kwam een laatste groet brengen.
Jeffrey Dujardin Freddy Vanmelckebeke, een grote fan van Bjorg, kwam een laatste groet brengen.

In stilte kwamen de mensen toe, die via een witte gang tot in de aula van het funerarium kwamen waar Bjorg rust. “Hij ligt er echt vredig", zegt een buurtbewoonster. “Hij heeft een grijs ‘koerstruitje’ aan, met een foto onder zijn handen en omringd door tal van bloemen. Op de achtergrond is een groot portret van hem geprojecteerd.” Na de laatste groet is er ook een mogelijkheid om ter plekke een boodschap achter te laten voor vrienden en familie. Wie Bjorg nog een laatste groet wil brengen, kan dit doen zaterdag doen tot 17 uur en zondag van 10 tot 13 uur. Dinsdag volgt dan de uitvaart, in de kerk van Knesselare. De crematie en de inzetting van de urne in de urnekelder op het kerkhof van Knesselare, zal in familiekring gebeuren.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Van Vaerenbergh

    Wielerliefhebbers of andere sportfans leven mee en hebben kippenvel. Dit had nooit mogen gebeuren, zo jong en zo belofte vol. Dit wens niemand je te toe, sterke aan iedereen die Bjorg van dicht bij hebben gekend en omringd. Ook al woon ik in Aalter in voel het medeleven tot hier en dinsdag en woensdag zal het hier ook te voelen en te zien zijn. RIP we leven met de familie mee

  • Edwine Van der Hoeven

    Het verlies van deze lieve en zeer beloftevolle renner is té vreselijk om de gepaste woorden te vinden. DIT had nooit mogen gebeuren ! Helaas... Mijn gedachten van medeleven zijn constant bij zijn naasten. Lieve knuffelbeer, waarom, waarom moet jij zo vroeg heen gaan ? ❤️

  • Philomena Vanderweyen

    Het blijft nog altijd onwezenlijk,moet haast ondraaglijk zijn voor de ouders en familie.