Speelplein Bellem: “Regelmatig glasscherven en dat is gevaarlijk”

Kinderen schommel
Shutterstock Kinderen schommel
Op de speeltuin van Bellem bij Aalter worden de laatste tijd regelmatig glasscherven gevonden. Groen vraagt actie.

“Wij krijgen regelmatig meldingen binnen dat er glasscherven liggen op het speelplein van Bellem”, zegt gemeenteraadslid Seppe Santens (Groen). “Dat gebeurt daar blijkbaar wel meer. Wij geven dat dan altijd door aan gemeente, maar kunnen we niet meer doen dan dat?”

Schepen Dirk De Smul (CD&V) wijst op de verantwoordelijkheid van elke burger. “Wij doen er alles aan om het openbaar domein en ook de speelterreinen kraaknet te houden”, zegt De Smul. “Tijdens de vakantie gebeurt er natuurlijk wel meer op een speelplein. We doen een oproep aan de buurtbewoners om deze zomer dan ook een extra oogje in het zeil te houden. Maar als er melding komt van schade, dan wordt dat door onze diensten zo vlug mogelijk opgelost. Als het extreem wordt, of te veel herhaling kent, wordt de politie verwittigd.”

Pieter De Crem (CD&V) zorgt nog voor een uitsmijter: “We kunnen Groen gerust stellen, en zullen zeker geen ANPR-camera plaatsen op het speelplein van Bellem”, klonk het nog.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.