Skaten, rolschaatsen en skeeleren verboden rond alle openbare gebouwen

Ook in Antwerpen is er rond heel wat openbare gebouwen een skateverbod.
Klaas De Scheirder Ook in Antwerpen is er rond heel wat openbare gebouwen een skateverbod.
De fusiegemeente Aalter heeft een nieuw gezamenlijk politiereglement, en daarin staat een verbod om te skaten, rolschaatsen en skeeleren rond alle openbare gebouwen.

Groen Aalter wou dat verbod schrappen, maar daar wil het schepencollege niet van weten. Met het reglement wil de gemeente schade aan het openbaar domein tegengaan, en ook de rust in de buurt bewaren. “De gemeente verbiedt jongeren om te skaten, rolschaatsen en skeeleren rond Kadans, het sportpark en alle andere openbare gebouwen”, zegt Mieke Schauvliege (Groen). “Enkel op het skatepark mogen jongeren skaten. Maar het skatepark ligt er vervallen bij. En op korte termijn is er geen verandering gepland. De plannen om een skatepark uit te bouwen worden op de lange baan geschoven. Voor ons mogen jongeren overal rolschaatsen en skeeleren. Dat ze hierbij zorg moeten dragen voor het openbaar domein en lawaaihinder moeten voorkomen, is voor elke Aalternaar de opdracht. En voor de skaters willen we eindelijk een echt skatepark.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.