Rustige start voor verhuisde markt

De markt kon gisterenvoormiddag wel op enkele trouwe klanten rekenen, maar echt druk was het niet.
Joeri Seymortier De markt kon gisterenvoormiddag wel op enkele trouwe klanten rekenen, maar echt druk was het niet.
Door de werken in het centrum van Aalter moet de wekelijkse woensdagmarkt noodgedwongen verhuizen naar parking Aard. Gisteren bleef het op de eerste dag opvallend rustig.

Gisteren- en ook nog de twee komende woensdagen- wordt de wekelijkse marktdag in Aalter niet georganiseerd op de Markt, maar wel op parking Aard aan hotel Orchidee. Dat is nodig omdat in het smalle deel van de Stationsstraat grote werken aan de nutsleidingen bezig zijn.

De werken aan de nutsleidingen zitten nu al in het smalle deel van de Stationsstraat en naderen de Markt.
Joeri Seymortier De werken aan de nutsleidingen zitten nu al in het smalle deel van de Stationsstraat en naderen de Markt.

't Koffieboontje

Ook rond de Markt zal nog gewerkt worden. De markt op parking Aard oogde gisteren groter, met veel meer plaats tussen de kramen, waardoor het nergens koppen lopen was. "Het is geen drama, maar ook geen topdag", volgens enkele marktkramers.


De horeca rond de Markt ondervond gisteren amper hinder van de tijdelijke verhuis. "Het was bij ons even druk als op een normale woensdag", zegt Kris Ryckeboer van 't Koffieboontje. "Na de inkopen zakten de mensen toch af naar de Markt. Het is natuurlijk veel gezelliger als alles voor de deur gebeurt." (JSA)