Radio Max moet noodgedwongen stoppen

Wim Van Geert maakte altijd met een glimlach radio in zijn studio van Radio Max.
Foto Joeri Seymortier Wim Van Geert maakte altijd met een glimlach radio in zijn studio van Radio Max.
Radio Max Aalter moet op zondag 31 december noodgedwongen de stekker uit het stopcontact trekken. Wim Van Geert en zijn team krijgen geen nieuwe licentie om als lokale radio verder te doen.

Vlaams minister Sven Gatz maakte gisteren de lijst met lokale radio's bekend, die vanaf 2018 nog een plaatsje krijgen op de FM-Band. Opvallend: Radio Max in Aalter is daar niet meer bij. Het levenswerk van radioman Wim Van Geert haalt nochtans zowat 80.000 luisteraars op weekbasis. Wim Van Geert en zijn ploeg vrijwilligers zijn er het hart van in. "Ik ben zeventien jaar geleden met vrije radio in Aalter gestart. Het voelt nu alsof mijn kind van 17 door de minister vermoord wordt", zegt Wim Van Geert. "Het toekennen van de licenties is een loterij. Zeker als ik zie welke radiostations het wel gehaald hebben. Dit zou wel eens de doodsteek van de lokale radio kunnen worden. We mogen verder doen als internetradio, maar we weten echt nog niet of we daar wel zin in hebben. We doen voort tot aan de kerstperiode en dan is het gedaan met Radio Max."


Wim Van Geert had eerst TopRadio Aalter en startte twee jaar geleden nog zijn eigen Radio Max op. Dat deed hij net om meer zekerheid te hebben, want ook TopRadio is intussen de licentie kwijt. Behalve frontman Van Geert zijn er ook 29 dj's en medewerkers hun hobby kwijt. "Dit is een slag in het gezicht", zegt Andy Eeckhautte alias dj Onix. "Ik ben in 2007 gestart bij TopRadio Aalter en draaide nu bij Radio Max. Ik heb heel veel nieuwe en leuke mensen leren kennen. Niet te begrijpen dat dit zo moet eindigen."


In Aalter en Tielt gaat Radio Meter met de frequenties lopen. Ook de Vrije Eeklose Radio Omroep en Vrije Radio Neutraal mogen in het Meetjesland verder doen. "Ik ben verheugd dat Radio Meteor uit Tielt en Aalter de erkenning binnen heeft", zegt frontman Johan Laroy. "Voorlopig zijn er nog geen plannen om ook in Aalter een vaste studio te hebben. Maar onze mobiele studio zal er maandelijks aanwezig zijn met live-uitzendingen. Op 17 december zenden we al uit van op de kerstmarkt in Aalter."


Radio Meteor zal in Aalter te beluisteren zijn op 105.0 FM. (JSA)