Rad lokt maar half zoveel bezoekers

Het reuzenrad tijdens de kermis van Aalter.
Joeri Seymortier Het reuzenrad tijdens de kermis van Aalter.
Het reuzenrad op de kermis van Aalter heeft dit jaar maar half zoveel bezoekers gelokt dan vorig jaar.

De kassa is geteld en daaruit blijkt dat de voorbije kermis 2.431 bezoekers een kaartje gekocht hebben voor het reuzenrad. Vorig jaar waren dat er nog 5.000. Aalter betaalt 50.000 euro voor het reuzenrad. Met de verkoop van 2.431 kaartjes aan elk 5 euro, komt daar dus 12.155 euro van terug. Het reuzenrad kost de gemeente dus nog altijd een kleine 38.000 euro.

“Het slechte weer van het eerste weekend heeft ons natuurlijk parten gespeeld”, zegt schepen van Evenementen Dirk De Smul (CD&V). “Het water viel toen met bakken uit de lucht. Het eerste weekend kon er amper iemand in het rad. Daar kan niemand iets aan doen. Op de woensdag van de jaarmarkt en ook op de nakermis was het wel gezellig druk. Zij die het rad bezocht hebben, waren vol lof. Er wordt goed gesproken over het prachtige uitzicht over Aalter en omstreken.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Yael Allaerts

    Zelfs met 5000 bezoekers draaien ze een verlies van 25.000eur. Goed bezig

  • JHONNY BRUGGEMAN

    En wij de brave burgers zullen het verlies wel bijleggen,en wat volgend jaar,contract loopt nog!