Politie legt ‘coronafeestje’ stil in Aalter: “Het leek wel een mini-Tomorrowland”

Er werd stevig gefeest, tot de politie ingreep.
Dirk Laenen Er werd stevig gefeest, tot de politie ingreep.
De politie legde zaterdagavond een tuinfeest stil in het Beukenpark in Aalter. Er werden een pak processen-verbaal geschreven.

Enkele ‘iets oudere jongeren’ namen het zaterdagavond in het Beukenpark in Aalter niet zo nauw met de corona-maatregel ‘blijf in uw kot’. “Er werd een tuinfeest georganiseerd, waar verschillende jongeren op afgekomen zijn”, zegt een buur. “Het ging er steeds luider aan toe. Het leek wel een mini-Tomorrowland. Het feest heeft verschillende uren geduurd. Iemand moet de politie verwittigd hebben, want plots was het voorbij, en zagen we de jongeren afdruipen.”

Waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V) bevestigt dat de politie van Aalter zaterdagavond een feestje stilgelegd heeft. “Iedereen die aanwezig was heeft een boete van 250 euro gekregen, en de organisator van het feest zal nog meer mogen betalen”, zegt burgemeester Hoste. “Het is onverantwoord dat dit in deze tijden gebeurt. Ook in Aalter zijn er mensen die zwaar lijden, en zelfs in coma liggen door het coronavirus. Laat ons allemaal verstandig zijn, doorbijten, en de maatregelen nog even volhouden.”