Opvallende oproep kinderen Taborschool Bellem: “Stop met ballonnen oplaten!”

De kinderen maakten een affiche in hun strijd tegen ballonnen. De gemeente zal die verspreiden in het gemeentelijk infoblad.
Joeri Seymortier De kinderen maakten een affiche in hun strijd tegen ballonnen. De gemeente zal die verspreiden in het gemeentelijk infoblad.
De kinderen van de Taborschool in Bellem binden de strijd aan met heliumballonnen. Ze hebben een affiche ontworpen om iedereen af te raden om nog ballonnen op te laten.

De kinderen van de lagere school in Bellem bij Aalter hebben het hele schooljaar gewerkt rond duurzaamheid. De kinderen wilden zelf ook een originele actie opzetten, en gaan de strijd aan met ballonnen. “We hebben de burgemeester voorgesteld om het in Aalter te verbieden om nog ballonnen op te laten”, zeggen de kinderen. “Dat plastic komt uiteindelijk in zee terecht, en dat is niet goed. Bellen blazen of vuurwerkstokjes zijn perfecte alternatieven voor een ballon. We hebben een affiche ontworpen, en de burgemeester heeft beloofd om die in het gemeentelijk infoblad TotAalter te plaatsen.”

Met het project wint de school ook een cheque van 720 euro van het project Mooimakers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.