Opgepast voor wisseltruc in Aalterse straten (vooral bij senioren)

Hou je geld goed in de gaten.
ANP XTRA Hou je geld goed in de gaten.
Er wordt gewaarschuwd voor een man die in de straten van Aalter vooral oudere mensen aanspreekt, en geld steelt met een wisseltruc.

De voorbije dagen en weken werden verschillende feiten gemeld. Gemeenteraadslid Jesse De Meulenaere (Groen) vraagt extra waakzaamheid. “Mijn oma was onlangs een van de slachtoffers”, zegt Jesse De Meulenaere. “De oudere mensen worden aangesproken door iemand die vijf euro kleingeld heeft, en dat graag zou wisselen in een briefje. Wanneer je dan je portemonnee open doet, leiden ze je af en dan stelen ze vliegensvlug het geld uit je beugel. Hoe ze het doen, weet ik niet, maar die mannen zijn echt vingervlug. De wisseltruc werd al toegepast op de parking achter de kerk, aan het station en in de winkelstraat van Aalter. Wij roepen de politie op om vooral op de woensdagmarkt extra patrouilles te houden.”

Waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V) looft de politie. “Je mag de inzet van onze politie niet onderschatten. Ze zijn alert en slagen er regelmatig in om zo’n misdadigers bij de kraag te vatten. Maar volledig voorkomen zal wellicht nooit kunnen”, zegt Hoste nog.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.